Topul celor mai neobisnuite hoteluri din lume! Cum arata 'Casa traznita', 'Hotelul subacvatic' si 'Camera Zburatoare'!

Data publicarii: 21-02-2011 | Turism


Multe hoteluri din lume nu mai sunt doar locuri de cazare, ci au devenit adevarate puncte de atractie pentru turisti. Si asta pentru a se diferentia de concurenta "de dupa colt". Clientii  s-au saturat de serviciile clasice de tipul "mic dejun si cazare" si se declara din in ce mai pretentiosi cand fac alegerea vacantei. Acum se cauta foarte mult hotelurile cu tematica, unice prin arhitectura, dar si prin serviciile pe care le pun la dispozitie. Iata cateva dintre cele mai neobisnuite, ciudate, haioase si interesante hoteluri ale lumii.

Casa traznita, Da Lat, Vietnam

Hotelul Hang Nga (numit de localnici si "casa traznita", "casa din copac" sau "balamucul") este situat in orasul montan Da Lat, din Vietnam. Este considerata una din cele mai neobisnuite piese de arhitectura din statul asiatic.

Neobisnuitul hotel este realizat de arhitecta Hang Nga, fiica unui fost presedinte vietnamez, careia guvernul din Vietnam i-a permis sa-l construiasca dupa propria imaginatie, fara sa tina cont de legislatie sau de regulile urbanistice.

Hotelul vietnamez pare la prima vedere o constructie asemanatoare unui trunchi de copac. Cele 18 camere sunt serpuite, iar ferestrele aduc cu scorburile copacilor. Numeroasele poduri interioare, bizare, care "impletesc" incaperile, formeaza mici labirinturi.

"Casa traznita" este intesata de plante, crengi, muschi de copac, rasini, pasari, panze de paiajen, animale enorme si multe alte curiozitati. Nu te speria, toate acestea sunt artificiale, insa creeaza cu succes o atmosfera de basm.

Daca vrei sa te cazezi pentru o noapte in cea mai de succes atractie a orasului vietnamez, poti sa optezi pentru una din camerele tematice: camera indragostitilor (perfecta pentru luna de miere), camera termitelor, camera de bambus, camera ursilor, camera furnicilor, camera taranilor, camera leilor sau camera vulturilor. Tarifele variaza intre 34 de dolari si 67 de dolari pentru camerele single si intre 47 de dolari si 84 de dolari pentru cele pentru doua persoane.


Conacul girafelor, Nairobi, Kenya

Daca esti fascinat de cultura africana si te atrag expeditiile salbatice, atunci The Giraffe Manor (Conacul Girafelor), din Nairobi (Kenya), este destinatia ideala pentru tine.

Conacul a fost construit in 1932, de Sir David Duncan, si remodelat dupa o cabana scotiana de vanatoare. Din 1984, cladirea a fost transformata in hotel.

 

Sursa foto: tamimiea.com


citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: